Blog

Néhány ezer évvel ezelőtt az ősember olyan barlangokat keresett, ahol el tudott bújni a hideg elől. Aztán rájött, hogy ha a bejárathoz „ajtót” tesz - például egy bőrből - akkor könnyebben bent tudja tartani a meleget. Aztán építkezett, építkezünk, és egyre kifinomultabb technikáink lettek arra, hogyan szigeteljük az otthonunkat. De miért érdemes szigetelni? Miért fontos?

Azonnal a közepébe vágunk, mert ez az a téma, ahol nem szabad finomkodni: ha vizes, penészes az otthonod fala, akkor azonnal tenned kell ellene, mert nem csak ronda, hanem egészségtelen is. Nem biztos, hogy nagy a baj, de a penészölő sprénél biztosan többre lesz szükség.

A hungarocell ma a piacon kapható legkedvezőbb árú szigetelőanyag. Meg kell különböztetnünk belőle lábazati szigetelőanyagot és homlokzatit, mert a kettő különböző hungarocellnek más és más tulajdonságai vannak. Ismerd meg őket!

Ami nemrég még elképzelhetetlennek tűnt az mára valósággá vált. Építkezéskor és felújításkor a hagyományos tégla, vagy Ytong fal helyett egyre többen választják a gipszkartont. De miért jó választás, melyek a gipszkarton előnyei, miért érdemes e mellett a technológia mellett dönteni?